maanantai 11. elokuuta 2014

Malmilla tulee äitiä ikävä

"Menepä bussiin Malmilla tai puhumattakaan junasta. Kyllä tulee äitiä ikävä."

"Ei siellä huvikseen liiku. Tulkoot tuttavani meille kylään, sinne en lähde."

"Palvelut silti Malmin juna-aseman seutuvilla. Se meno siellä ja tässä lähellä on uskomatonta! Joka kerta siellä on nisti heilumassa, paikka täynnä puliukkoja, eilen näin lapsen kanssa kun asemalaiturilta kärrättiin naama veressä olevaa alkoholistiäijää ambulanssiin. Se mesta on täynnä sekopäitä, käytettyjä ruiskuja löytyy penkkien vierestä jne."

Nämä poiminnat ovat Vauva-lehden keskustelupalstalta. Tosin siellä oli melkein yhtä paljon Malmia puolustavia kommentteja, mutta aika karmeana paikkana tämän jotkut näkevät.

Yhteiskunnassamme ikävä kyllä on niitä, joilla menee tosi huonosti. Rappioalkkiksia ja narkkeja on olemassa, se on tosiasia. Heitä ei voi määrätä pysymään neljän seinän sisällä, koska meidän ns. normikansalaisten mielestä he näyttävät ja haisevat pahalta. Eri asia tietysti on, jos he käyttäytyvät uhkaavasti tai väkivaltaisesti.

Oma kokemus näistä ryhmistä täällä on, että ne pysyttelevät omissa oloissaan ja piireissään. Minulta ei ole kertaakaan tultu edes pummaamaan tupakkaa. Jäätelökioskin jonossa viime kesänä muuan juoppo hyräili vaunuissa olevalle lapselleni tuutulaulua, se hymyilytti.

Mitä tulee Malmin asemanseutuun, niin mielestäni se on kuin Helsingin päärautatieasema pienoiskoossa. Monenlaista kengänkuluttajaa on liikkeellä. Suurin osa on kuitenkin tavallisia ihmisiä matkalla töihin ja muille asioilleen.

Jos Malmin assa olisi oikeasti hirveä ja vaarallinen paikka, tuskin siellä mummot istuisivat kutomassa :)

Malmin asema by night.






2 kommenttia:

  1. Hienoa, että kirjoitat näin mukavia blogeja Malmista, jossa olen asunut vuodesta 1985. Malmilla toimii Malmi-Seura, jonka aktiiveilta (puhj. Maria Laurila esim.) löytyy 35 vuoden ajalta Malmin Kuvalehti -lehtiä. Parhaillaan valmistellaan tämänvuotista numeroa. Kirjastossa voi myös tutustua lehtiin. Vaatimaton Malmin (ja seuran) kotisivu löytyy myös (kaupunginosat.net/malmi). Yst. terveisin Sauli Rouhinen, Ala-Malmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ystävällisestä palautteesta, Sauli. Malmin Kuvalehtiä olen itse ehtinyt ostaa Suomalaisesta kirjakaupasta vasta kaksi kappaletta, mutta eipä tullut mieleenkään, että vanhemmat numerot löytyvät tietysti kirjastosta. Kiitos vinkistä, ehdottomasti menen lukemaan niitä. Todella kiinnostavia artikkeita ja hienoja vanhoja valokuvia.

      Poista