sunnuntai 3. elokuuta 2014

Ostoskeskuksesta ja hisseistä

Malmin Novan hissi on hajalla. Taas. Jo monta viikkoa liukuportaiden vieressä oleva ainokainen hissi on toiminut miten sattuu. Jurnutellut etanavauhtia kerrosten välissä, jos on ylipäänsä suostunut lähtemään liikkeelle, tai ollut kokonaan poissa käytöstä. Korjausfirman lappu häipyy ilmaantuakseen kohta taas uudelleen.

Sinänsä en ihmettele, että tuo hissi prakaa - se on kovassa käytössä, jono monesti pitkä. Pyörätuolilla, rollaattorilla ym. liikkuvia on ostarilla tosi paljon. Ja meitä vaunukansalaisia.

Hox Malmintorin ja Malmin Novan kauppiaat: surkea hissitilanne oikeasti vie teiltä asiakkaita. Ei auta mojovatkaan erikoistarjoukset, jos ostajat eivät pääse tiskille asti.




Me olimme liikkeellä ennen kauppojen avautumista, matkalla Ylä-Malmin puolelta Ala-Malmille. Ei ollut siis mahdollisuutta käyttää Citymarketin hissiä, koska sinne vievä käytävä oli vielä suljettu. Huoneistokeskuksen hissille vievä ovi oli lukossa. Ainut järkevä ratkaisu oli ottaa tenava kainaloon ja rontata kärryt liukuportaissa. Onneksi olimme liikkeellä kahden aikuisen voimin. Kaksin ipanan kanssa olisi pitänyt kääntyä kotiin.

Hissit, ne jäivät mieleen heti ensireissulta Malmin ostoskeskukseen pari vuotta sitten. Tulimme Leppävaarasta katsomaan nykyistä asuntoamme, ja ennen näyttöä oli luppoaikaa. Kävimme ostarilla, jonka totesimme aika lailla elämänmakuisemmaksi kuin modernin ja siistin Sellon, johon olimme ehtineet tottua.

Sellossa hissit eivät olleet rikki ikinä. Eivätkä haisseet urealta. Malmintorin asemanpuolisten hissien löyhkä on joskus aivan tainnuttava. Hissiinkusijat, hävetkää edes vähän. Ja yrittäkää ehtiä puskaan pisulle, jookos.

2 kommenttia:

  1. Ikävää, että joissain paikoissa noita hissejä turmellaan. Tuttava kertoi, että jopa heidän kototalossaan. Nyt siihen on tulossa hissin modernisointi, joten toivotaan, että se pysyisi hyvässä kunnossa. Onneksi ette olleet kahdestaan, niin pääsi sitten jatkamaan.

    VastaaPoista
  2. Tuo että hissit ovat toimivia, on tärkeä asia ostoskeskuksissa. Moni kun ei pääse portaissa liikkumaan. Hissihuolto täytyisi tehdä tietyin väliajoin. Meidänkin taloyhtiöön sellainen on tulossa.

    VastaaPoista